Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken jobbar i det tysta och spöar Gävle

/

Annons

Måndag morgon går jag med korta steg i halkig gammelsnö till bussen och funderar varför man inte lyckats snöröja ordentligt i Gävle. Bilförarna är rätt disciplinerade och flyttar sin bil till rätt sida gatan varje kväll i mån om P-platser.

Kommer ut på morgonen och de tomma rutorna är inte snöröjda ordentligt. Är det snöröjt så är det bara en maskin som kört runt och lämnat högar lite här och var. Sitter på bussen på Västra vägen och där gäller 1,5 i filbredd eftersom snön inte är ordentligt röjd på flera veckor.

Kommer till vår sista utpost rondellen med jeepen. Det första man ser när man kommer till storslagna Gävle.

Lyssnar på radion i bussen och hör att Britney Spears samt Pitbull kommer till Sandviken. Radiopratarens kommentarer är rätt nedsättande och det osar avundsjuka i lätt chockartat tillstånd att man har lyckats i lilla Sandviken.

Kommer till Sandviken och tittar på rondellen där det lyser "Sandviken" i en snygg betongskylt med tillhörande utsmyckningar.

Kliver av bussen och gånggatan är plogad och sandad på ett mästerligt sätt. Sätter mig och pratar med folk från Sandviken och märker att de kanske är trevligare där än i Gävle och inte så stora på sig. Nu ska Gävle växa ytterligare men jag funderar många gånger åt vilket håll, norrut, söderut, västerut eller uppåt? Och jag undrar varför man har ett sånt mål?

Kanske f.d. Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons