Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa mer på turismen!

/

Annons

Turismen verkar bli en av Sveriges största inkomstkällor i framtiden men det har Älvkarlebys politiker inte fattat. Dessa grågossar av gammal sort har visst stannat i utvecklingen. Det är bara att titta på gamla OK-macken efter 76:an i Skutskärs centrum, man kan tro att man hamnat i Tjernobyl efter kärnkraftsolyckan!

Älvkarleby med sitt unika läge vid Dalälvens delta och närheten till Stockholm-Arlanda kan bli ett av Sveriges bästa turistmål bara på grund av sitt geografiska läge med närheten till storregionerna.

Kommunen har laxfisket, Rullsands, Långsands och Brämsands campingar och badstränder och närheten till Furuviksparken med pool och djur och åkattraktioner för barn. Knappt några andra kommuner har sådana möjligheter att kunna utveckla alternativa turistmöjligheter för hela familjen. Men detta verkar inte dessa insnöade politiker fatta!

Bara på laxfisket drar Norrlands kustkommuner in miljoner till sina kommuninvånare. Och detta enbart på laxfisket! Men i Älvkarleby får några få fiskare som också har andra inkomstkällor fortsätta att ta upp den lax som alla kommuninvånare skulle kunna tjäna stora pengar på om man i stället lät fisketurismen ta laxen.

De flesta av dessa så kallade yrkesfiskare som nu fiskar omkring älvmynningen varken bor eller skattar i vår kommun men tjänar stora pengar på Älvkarlebybornas lax.

Laxpengarna skulle till exempel räcka till att rusta upp hela Skutskärs centrum på ett år!

Fritidskonsulenten borde ta sitt ansvar och antingen lämna in sin avskedsansökan och i stället söka jobb på Dragon Gate! Eller också vidga sina vyer och se den potential som älven kan inbringa.

Knappt några andra kommuner har sådana möjligheter att kunna utveckla alternativa turistmöjligheter för hela familjen.

Fabriksarbetande skattebetalare i Skutskär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons