Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till att höja statusen inom skolan

Annons

Öppet brev till politiker i Gävle kommun

Jag jobbar på en skola i Gävle, i en elevgrupp med 25 (6 år) barn. Personalen består av två pedagoger. Mina kollegor är underbara, kreativa och bara bäst.

I vårt jobb ingår att följa läroplanen (LGR 11), dokumentera, reflektera, planera verksamhet, se varje barns behov. Skriva inför utvecklingssamtal, hålla i utvecklingssamtal, jobba på fritids.

Nu vill jag gärna förmedla hur en dag kan se ut: 06:30 öppnar jag på fritids, 06:40 ringer min kollega och är sjuk, jag börjar ringa in vikarie, ringer och sms:ar cirka 22 personer på kommunens vikarielista och ingen kan, samtidigt tar jag emot barn och föräldrar i hallen, min kollega på fritids ringer 06:45 och måste vabba i dag (vård av barn) jag fortsätter ringa, ingen vikarie kan och då börjar hjärtat slå fortare, hjärnan går i hundra, lite tungt att andas. Börjar tänka om vi gör si och så och pusslar ihop med de, får vi som är på denna fritidssida och gå ut den och den tiden, ska vi nog få ihop dagen.

Resten av dagen sliter vi med att få ihop måltider, utgång, lösa konflikter, trösta och krama, diska med mera. Tyvärr är detta en ganska vanlig dag vissa perioder. Vi jobbar "kort", som vi kallar det.

Min fråga är: Hur ska vi kunna ta hand om det bästa vi har, våra barn när det ser ut så här?

Hur ska vi kunna lära dem om värdegrund?

Vårt yrke är så lågprioriterat i dag, är våra barn inte värda mer?

Så om någon av er vill ha min röst så får ni se till att höja statusen inom skolan och ta bort karensdagen när vi dagligen utsätts för all sorts smitta!

Förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons