Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska Rådhuset bli "en dragare" måste det få kosta

/

Annons

Ny runda om Rådhuset. Samma förfarande ska upprepas en gång till. På hösten 2012 (5 år sedan) inbjöd Gävle kommun Gävleborna att lämna synpunkter på Gävle centrumplan samrådshandling.

Förslag lämnades in, efter förlängd inlämningstid, och bör finnas arkiverade i kommunens arkiv. Förslag finns alltså redan. Kommunen har hittills ignorerat de förslag, som lämnats in. Tidigare och nuvarande kommunalråd har flera idéer, men har inte redovisat dessa.

Nu vill man ha medborgardialog och få in "digitala och fysiska förslag" på Rådhusets användning. Från början skulle Rådhuset vara ekonomiskt självbärande. Hur det blir nu är inte klarlagt. Vid samtal med vd för Gavlefastigheter svarar han, att efter nyår, när den rödgröna budgeten träder i kraft, avgörs hur Rådhuset ska finansieras.

Återigen. Om Rådhuset ska få bli "en dragare" i centrum måste det få kosta. Det är bara att förverkliga kommunens nedskrivna målsättning för centrala Gävle.

På Rådhusets bottenplan bör (ska) turistbyrån inrymmas och Gävles historia, ur olika aspekter, presenteras på ett tilltalande och lockande sätt samt ett kafé. Dagens digitala teknik ger möjligheter att lyckas med detta.

Gävle kommun tycks ha en förmåga att skjuta upp viktiga projekt på framtiden till exempel nytt bibliotek, Strömvallen och Rådhuset. Var finns beslutsförmåga och initiativkraft? Långbänkar får inte bli hur långa som helst!

Ovanstående synpunkter, är till stor del, framförda i tidigare insändare. Här kommer de som påminnelser. Om ekonomi: Kommunens investeringar i idrottsanläggningarna på Sätraåsen uppgår till 367 mijoner (prognosen var 340 miljoner). Naturligtvis ett lyft för idrotten i Gävle. Rådhuset skulle kosta en spottstyver i jämförelse.

Ni har väl läst Per L:s insändare "Möjligheternas Rådhus - hur svårt kan det vara?" i GD 19 september?

Lars Bohlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons