Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan har spårat ur fullständigt

Annons

Visserligen har vi skolplikt tills ungarna är 16 år men ska verkligen lärare behöva uppfostra barn? Är det inte föräldrarnas ansvar? Ok, det finns ungar som har läs- och skrivproblem och inte kan sitta still exempelvis bokstavsbarn och det finns ungar som har svåra förhållanden hemma och de behöver all hjälp de kan få och bör fångas upp tidigt, redan i sju års ålder, men den stora massan då?

Men när ungarna kommer i en skolsal så har de mobiler, mössor, gapar åt varandra så att man måste ha hörselkåpor på sig, mobbing som förekommer på skolgårdar, i skolsalar med mera, bara där går några minuter bort per timme. Och höjer läraren rösten mot någon elev så blir dom anmälda för psykisk trakassering och tas ungarna i öronen så bli de anmälda för misshandel.

Skolan har ju för tusan spårat ur fullständigt, varför finns inget betyg i ordning och uppförande? Lärarna är ju inga gudar som ska kunna rätta ut alla saker som är fel, nog måste föräldrar och elever hjälpa till. Jag var själv en buse i skolan och man var livrädd att komma hem med någon anmärkning som föräldrarna skulle skriva på, bli tagen i nackhåren och i öronen, det var mer än en gång som lärarna gjorde det, men jag har kvar både hår och öron, men så var det ordning och reda och tyst i skolsalarna på den tiden så att eleverna kan lära sig det man måste uppnå.

Det kan inte vara lätt i dag att vara lärare, så vi borde ge varje lärare en ros om dagen som står ut och pallar med sitt jobb. Hoppas politikerna någon gång förstår hur allvarligt det är.

Håkan Mukka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons