Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolköket borde tänka om

Annons

Är det verkligen okej att glutenallergiker ska behöva värma sin mat i skolan? Vem tycker om att komma till lunchen och behöva värma maten? Det tror jag ingen gör.

Värmeskåpen som man har i skolmatsalen borde användas, men jag förstår att det kan vara svårt att hålla all mat varm.

Men är det okej att låta glutenallergiker få mindre näring i maten än alla andra genom att mikra maten?

Jag som är glutenallergiker tycker inte alls att det är okej och det borde inte vara något svårt problem att hitta en lösning. Ett bra alternativ skulle vara att köpa in en värmeplatta som man kan ställa mat som ska hållas varm på. Jag tycker att det är konstigt att yoghurten står på en kylplatta och maten i kylskåpet, varför inte ställa in yoghurten i kylskåpet och byta ut kylplattan emot en värmeplatta?

Men nu vet inte jag hur många som är glutenallergiker, men även andra som har specialkost har sin mat i kylskåpet så jag ser inget problem med detta. Så jag tycker att skolköket på Borgarskolan borde tänka om.

Elev Borgarskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons