Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slösa inte mina skattepengar

/
  • Vill man ägna sig åt aktiviteter som bungy jump så ska man inte få vård på samma villkor om det händer något, tycker skribenten.

Annons

Slösa inte mina skattepengar på idioti, snälla! Vill man hoppa bungyjump, utöva fortkörning, dricka hembränt, testa droger, åka svarttaxi, gå ensam hem och onykter, bestiga bergstoppar, åka offpist eller annan frivillig aktivitet som innebär stora risker eller är olagligt, så varsågod och betala er eventuella vård själv när ni hamnar i trubbel.

Är det inte det vi lär våra barn, att stå för det vi gör och att inte försätta sig i dylika situationer? Då kostar det. Jag vill inte betala idioti med mina inarbetade skattemedel.

Man drar in på allt man egentligen inte kan eller ens bör dra in på, som vård, omsorg, polisen och skolan. Hur känns det att jobba som till exempel polis, ambulanspersonal, akutsjukvårdare när man måste ta lägga ner samma möda och kunskaper på en skadad fyllekörare som dennes offer? Eller en våldtagen tjej som åkt svarttaxi hem efter krogen.

Tänk om de pengarna fick användas till andra patienter som inte rår för att de är sjuka och som kräver mycket vård. Politiker borde kunna se den bilden, att pengarna går till fel saker, varje dag år efter år efter år efter år år år år. Det ekar av dumhet.

Begränsa rätten att söka vård, att polisanmäla, att stjäla resurser från medmänniskor! Det finns pengar att hämta om ni till exempel ändrar lagen, sätter ner foten och fokuserar på allas ansvar. Det skulle kunna vara Sveriges ledord och vi skulle jobba med det i varenda liten och stor verksamhet, privat och professionellt. Man skulle matas med det från dag ett, som vi matas med reklam.

Ansvarsfylla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons