Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småpengar till Gävleborg

Annons

Braskande positiva förstasidesrubriker i länets lokaltidningar den 31 december 2008: Regeringen satsat 873 miljoner på Gävleborgs vägar och järnvägar åren 2010-2021.

Vidare fortsätter texten att satsningen är en 40-procentig höjning av tidigare anslag medel. Obegripligt att länets lokaltidningar kan yvas över ett 40-procentigt påslag på den tidigare tilldelade struntsumman. Resultatet är och förblir fortfarande en struntsumma.

Det statliga anslaget är skamlöst lågt och artikeln direkt kränkande, som om medborgarna inte förstår att 873 miljoner under tidsperioden elva år är noll och ingenting.

För samma tidsperiod fram till 2020 är Stockholmskommunerna tilldelade 100 miljarder ur statskassan till vägar och järnvägar.

Flera av dessa är dessutom redan påbörjade, exempelvis citytunneln, beräknad kostnad 16 miljarder.

Under föregående tioårsperiod tilldelades Stockholm också fabulösa 100 miljarder ur statskassan till gator och spårbunden trafik ”Dennispaketet”, samtidigt som Gävleborgs vägar förfallit och raserades i brist på självklara rättmätiga statliga anslag.

Skamlöst av våra valda politiker att inte göra sina röster hörda och kräva länets rättmätiga del av de statliga anslagen.

Bedrövligt är det också att lokaltidningar slår blå dunster i ögonen på medborgarna genom att framställa struntsummeanslaget som positiv.

Sören Nolander,

Njutånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons