Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbare via Gävle Bro

Annons

Som taxichaufför med många år i branchen skulle jag aldrig köra genom stan via Parkvägen mot riksväg 80 och E4:an.

Helt självklart så väljer jag hellre under dygnets mest trafikintensiva timmar att köra via Gävle Bro för att komma till E4 och R80. Jag har mätt både sträckan och tiden från korsningen Skogmursvägen/Parkvägen till Statoil Hagaström, en vardag klockan 16.30.

Åker man genom stan så är det 4,5 kilometer och tar cirka sex–sju minuter. Om man däremot kör via Gävle Bro så är det sju kilometer men tar fortfarande bara sex–sju minuter. Detta beror naturligtvis på att det inte finns några trafikljus som stoppar upp trafikflödet. Hade jag dessutom kört lite tidigare så är det 30 som gäller utanför Solängsskolan.

Så ta ett gott råd från en medtrafikant, åk via Gävle Bro och bespara er samtidigt den energikrävande trökstress det innebär att gneta sig genom stan. Alternativet är bra på flera sätt, inte minst ekonomiskt.

För till exempel underhållet av E4: an och R80 ansvarar ju Vägverket. För att inte tala om kostnaden för en genomfart igenom Olsbacka/Fridhem (med bostäder, skola, daghem och friluftsområde).

En genomfart som dessutom skulle gå parallellt med E4:an, med endast några hundra meters avstånd! Man upphör aldrig att förvånas.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons