Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som att köra 120 på Södra Åsgatan

Annons

Nu har Ockelbo kommun haft sitt sista fullmäktigemöte för säsongen. Den första, spontana tanken blir ju att man till nästa år lägger en fast punkt på dagordningen: "Denna månads Wij-ärende" alternativt "månadens utgiftsbelopp för Wij".

För denna karusell av miljonslöseri och kommunstyrelsens närmast maniska fixering av trädgårdarna, upplevs som något absurd, inte bara av mig!

Jag har vid två tidigare tillfällen har efterlyst någon sorts seriös och utförlig utvärdering av det, som "den inre kretsen", kallar mervärdet med trädgårdarnas existens. Och hur man inom såväl handel som övrig näring, kaféer, pizzerior, mackar och liknande kan urskilja besökande och dess bidrag ekonomiskt till företagen utan regelrätta enkäter.

Till dags dato har Wij erhållit cirka fyra miljoner i riktade verksamhetsstöd i år, samt att man, enligt AB den 15/12 inte förmår att lösa ett aktuellt lån på en miljon eller reglera en kredit i räkning på en miljon!

Således kan man säga att Wij har haft ett negativt resultat över året på sammanlagt sex miljoner!

Vi har heller inte pratat om själva byggnaderna och deras reparationsbehov, bara taket lär ju gå loss på cirka tre miljoner! Ska vi verkligen fortsätta med detta? Kan det vara möjligt att fortsätta utfodringen av detta enorma svarta hål för all framtid?

Enligt kommunalrådet sitter vi fast med 6,9 miljoner i borgen och att rädda dessa åtaganden genom att, årligen, "slanta ut" tre-fem miljoner fram till 2020 får mig att tänka på ett talesätt från min barndom om: "Ebberöds Bank" men jag är ju inte kommunalråd...

Men, jag har ett förslag: I dagens besvärliga klimatläge, globalt, när vi ska äta klimatsmart, överlåt trädgården till grannen, den produktiva grönsaksodlaren så kan vi "exportera" närproducerat till våra kranskommuner såväl uppåt som nedåt!

Vad gäller själva byggnaderna så flytta dit kommunkontoret så får alla deltagare i ledningen verka i en ståndsmässig miljö.

Det gör mig djupt bedrövad att det parti som jag själv tillhör och varit verksam i under så många år har blivit så totalt fartblinda att man inte ser att man kör 120 längs Södra Åsgatan.

Jag är övertygad om att ett mycket stort antal Ockelbobor i min egen ålder och ideologi inte är nöjda med det som sker!

Per Olof Lundin, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons