Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbylinjen kommer om ett år

Annons

Då det inte framgår av insändaren var du bor, Inger, så får du mer generella förslag på hur du kan resa till Sörbyskolan på morgonen.

Vi rekommenderar i första hand att du reser med linje 3 från till exempel Rådhuset och stiger av vid hpl Skogmursvägen. Därefter är det då en promenad på cirka 540 meter till skolan. Linje 3 har hög turtäthet med en tur varje kvart mellan 06:20 och 18:20.

Om inte trean passar finns alternativet att åka linje 2 och stiger av vid hållplats Engelska skolan. Därefter är det då en promenad på cirka 10 minuter. Linje 2 har högsta turtätheten i länet med en tur var tionde minut mellan 06:20 och 19:20.

Tidigare fanns även alternativet att åka direkt till Sörbyskolan med dåvarande linje 11. Den möjligheten försvann i juni 2008 då linje 11 kortades av som resultat av minskade kommunala anslag till kollektivtrafiken i Gävle kommun. I dag trafikerar linje 18 Sörby men endast mellan cirka 10 och 14.

En fjärde stomlinje som var tänkt att trafikera delar av Sörby var planerad för trafikstart i juni 2009 men på grund av förändrade ekonomiska ramar kommer den att bli senarelagd minst ett år.

Lennart Skoog

Affärsutvecklingschef

Swebus AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons