Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprid ut rusningstrafiken

Annons

Svar till Nekbom: Insändaren visar att Gävle centrum har svårigheter att hantera fotgängare, cyklister och bilar eftersom de alla vid rusningstrafik delar på de fåtal kvadratmeter som är tillgängligt i centrumområdet.

Insändare: Cyklist ska alltid gå före bilist

Eftersom kvadratmeterytan i centrumområdet är begränsad och inte räcker till för alla människor så bör Gävle kommun lösa detta. Följande två förslag bör vara av intresse:

1) Flytta kommunala verksamheter till yttre kommunalområden, såsom Norrsundet, Hedesunda, Forsbacka. Regionen kan till exempel flytta till Hälsingland. Genom detta blir det fler kvadadratmeter ytor tillgängliga för övriga Gävlebor.

2) Sprid ut rusningstrafiken på ett flertal timmar:

A) Industri/privat verksamhet startar arbetet klockan 7 på morgonen (detta är den närande verksamheten i samhället och ska prioriteras).

B) Kommunal verksamhet klockan 8.

C) Skolor klockan 9 (enligt experter bör skolorna starta sent på morgonen så att ungdomarna är vakna/pigga i skolan).

D) Affärer och handel klockan 10

E) Regionverksamhet klorckan 11.

Kommunal/regionverksamheter är rena rutinarbetsområden och enligt vissa forskare är effektiviteten låg. Enbart cirka 16 procent engagerade i arbetet. Resten är likgiltiga eller direkt motarbetar verksamheten.

Vi kan reducera ner de tärande arbetstimmarna för kommunal- och landstingsverksamheterna till ett minimum och genom detta göra gator och torg tillgängliga för all den närande handeln och övriga verksamheter, samt alla trafikanter.

Tänk nytt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons