Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ tillbaka fotbollsmålen!

Annons

Fotboll som sysselsättning, är inte det längre accepterat?

I Stenebergsparken har det under en tid funnits fotbollsmål placerade där unga och gamla kunna tagit med sig en fotboll för att spela och umgås.

Målen kom dit efter en tids oroligheter på och omkring området vid Stenebergsparken. Dessa mål har nu plockats bort till mångas besvikelse.

Skadegörelse och allmänt busliv fördes i anslutning kring att fritidsgården Brynjan stängde för sommaren, skolan stängde också för sommaren vilket alltid får till följd att en del ungdomar känner att det inte finns något att göra.

Konsekvensen av detta blir att ungdomarna hittar på egna saker att göra och då står en liten grupp av dess ungdomar för skadegörelse och klotter. Detta får katastrofala konsekvenser för samhället så väl som för individen och den totala summan det handlar om kan vi bara ana.

Fotbollsmålen var en handling för att mildra detta vilket det också gjorde. Nu blev det väldigt populärt att vara där och det blev stora samlingar av ungdomar på kvällar och in på småtimmarna.

Orsaken till att fotbollsmålen togs bort ska enligt vissa uppgifter vara att de var placerade nedanför den lilla pulkabacken norr om kyrkan, ungdomarna själva flyttade dem till parken då den planytan passar avsevärt mycket bättre för fotboll. Ingen diskussion har förts med ungdomarna om varför, utan någon (kommunen?) har helt sonika bara åkt dit och tagit bort dem. Någonting säger mig att det var mer än så som fick någon tjänsteman att agera för att få bort målburarna.

Tydligen så skräms samhället av ungdomar som gör saker i grupp i dag. Det vore avsevärt mycket bättre om dessa ungdomar samlades på en plats för att spela fotboll än som de nu blir att de samlas för att hitta på annat.

Alla dessa ungdomar spelade i går på Nynäs konstgräsplan under eftermiddagen, en organiserad fotbollsturnering som pågår på onsdagar under en månad.

Här lägger socialtjänsten tillsammans med fritidsgårdarna ned ett enormt arbete som leder till mycket gott och det är häftigt att vara med om detta. Ni som nu av olika anledningar räds ungdomarna när de gör saker i grupp borde ta tillfället i akt och besöka dessa onsdagar (nästa onsdag på Måsberget). Flertalet ungdomar var framme till mig och bad mig göra något för att få tillbaka målen i Stenebergsparken.

Ställ tillbaka målburarna i Stenebergsparken så får vi ungdomar som förstår att vuxenvärlden faktiskt gör saker för dem och att de ska ha det bra i vårt samhälle.

Självklart ska de uppföra sig mot övriga som vistas i parken men där gör de precis som vi vuxna gör, då gäller det att vi går före och visar vägen.

Ola Johanson

biträdande rektor, Stenebergsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons