Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställplatsen för husbilar blev en stor succé

/
  • Skribenten tycker att man glömmer att husbilsplatserna vid gästhamnen har blivit en stor succé som ger eko i hela Europa.

Annons

Läser en mycket kritisk insändare a signaturen "Navigare necesse est" om kommunens mycket ambitiösa satsning på husbils- och båtturisterna.

Insändare: Kan man kalla gästhamnen för en succé?

Skribenten nämner endast den ena delen av satsningen, gästhamnen. När det gäller de ekonomiska investeringarna så finns de till största delen i att iordningställa just för båtfolket, men satsningen på husbilsturisterna bör rimligen beaktas samtidigt.

Kommunens satsning inkluderade även ställplatsen för husbilar på Södra Skeppsbron och den måste ses som en riktigt stor succé, till en mycket liten ekonomisk investering för kommunen.

Att reservera en redan befintlig parkeringsplats för husbilar, som ligger vackert, men ganska lite utnyttjad under sommarmånaderna, kostade knappast något. Investeringen som kommunen gjort är att dra fram el till platserna, el som man kan ta betalt för,

Den mycket ringa investeringen uppskattar jag har gett över 1 000 husbilsövernattningar i sommar, över ett par tusen turister, varav många utländska. Gävle har samtidigt fått ett gott rykte som husbilsvänlig kommun både i svenska som utländska husbilskretas och finns nu inkluderad i ett antal ställplatslistor som publiceras runt om i Europa.

Jag tycker att Kultur & Fritid har visat att man är insatt i den utveckling som sker inom turismen och på ett konkret sätt visat att den snabbt ökande skaran husbilsturister är välkomna till Gävle.

Tommy Dynér

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons