Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd till familjen kan vara ett bättre alternativ

Annons

Svar till Tryggve emstedt och Karljansa: I punkt 5 i Karljansas svar till Tryggve, så anser skribenten att fler barn skulle omhändertagas. Här är din uppfattning för generell och enligt min uppfattning delvis totalt fel.

Att barn ska skiljas från sina biologiska föräldrar är en fråga med både för- och nackdelar. Ett barns uppväxt med sina föräldrar ger oftast den trygghet som många barn i fosterhem är totalt avsaknad av. Men visst finns det problem där barn kan fara illa, men där ett omhändertagande inte alltid är bästa lösningen.

Här kan stöd till familjen var ett bättre allternativ eller rent av en delning av familjen vara lösningen. Stödet i fråga ska då inte var sporadiskt utan mer kontinuerligt till en lösning, för att barnet åtminstone ska kunna vara kvar hos någon av föräldrarna.

Jag talar här av egen erfarenhet av vårt banbarns historia, där ett omhändertagande var nära förstående. Här kopplades socialen in på grund av en förälders okunskap om diverse saker.

Detta omhändertagande förelåg med en lång rad utredningar där den ena föräldern höll på att knäckas innan detta slutligen blev så att barnet ifråga placefrades hos en förälder som tillsammans med advokat få tillbaka rätten att vårda sitt barn.

Barnet i fråga är i dag en liten trygg människa som lever med en av sina föräldrar, men också får träffa den andra föräldern var fjortonde dag. Denna hantering har några år på nacken, men var då under all kritik, så här har Tryggve Emstedt rätt

Chefen i bastun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons