Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större vana vid motorsågar än pennor?

/

Annons

Svar till JL: Normalt besvarar jag inte insändare skriven under pseudonym, men då insändaren ironiserar runt olagligheter känns det nödvändigt att reagera. Enligt pseudonymen JL står kommunens tjänstemän och politiker inte högt i kurs.

Insändare: Vi har gott om träd, så sluta tjata om Å-rummet

Den åsikten delas inte av mig, trots att jag är en av många som kritiserar föreslagna stadsplaneförslag. Kritik mot förändringar i stadsplaner är en demokratisk rättighet och innefattar även "kultursnobbar".

Jag vill dock erinra om, att godtyckligt hugga ner träd i stadens parker är otillåtet och ingår följaktligen inte i de demokratiska rättigheterna, utan betraktas som lagbrott. Avverkningen av äppelträdet, ett hundraårigt kulturarv, i Sofiaparken är därför polisanmäld.

Tiden går, och många är vi som undrar hur det går i sökandet efter gärningsmannen? Den som fällde trädet sågs försvinna i en skåpbil försedd med firmabeteckning, vilket avsevärt torde underlätta utredningen.

Vederbörande kunde ha följt kommunens tillvägagångssätt med Å-rummets lindar, det att dröja med aktionen, och invänta tillstånd före handling.

Bra av JL är det, om än omedvetet, att påminna läsarna om äppelträdet, som utvecklades till en riksangelägenhet och var behjälplig vid marknadsföringen av Gävle. Att insändaren värnar illdådet, kan bero på större vana med motorsågar än pennor.

"Bildning är en bra sak, men man bör komma ihåg emellanåt att ingenting som är värt att veta kan läras ut". (Oscar Wilde)

Citatetets budskap är att oavsett bildningsnivå, bör vetskapen om vad som är lagligt och inte finnas intuitivt, även då man döljer sig bakom pseudonym.

Ove Lennström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons