Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surfar alla med mobilt 5G så blir det segt som sirap

Annons

Svar till Torbjörn Edlund: Nej, vi slänger inte bort pengar i fiberdikena. 5G mobilt bredband kommer precis som alla andra mobila bredband att vara en bra teknik som hela tiden blir bättre, men kommer inte att ersätta fast bredband via fiber.

Insändare: 5G mobilt bredband hotar nedgrävd fiber

Kostnaderna för fiber är för höga men det är värt det i långa loppet

Det kommer att finnas databegränsningar precis som i tidigare mobila bredband. Om alla skulle surfa samtidigt med 5G/4G så blir det segt som sirap: Har du provat att surfa mobilt på en Brynäsmatch?

All TV kommer att distribueras över fiberbredband inom några få år, fiber är en teknik som inte behöver bytas ut i första taget, för att "skruva upp" hastigheten räcker det med att byta utrustning i ändarna.

4K TV är här, 8K TV inom några år, båda kräver stabilt och snabbt bredband, något bara fiber kan ge. ADSL som är bredband via telenätet är hopplöst föråldrat och fungerar helt enkelt inte längre med moderna medievanor.

Mobilt bredband kan fungera riktigt bra särskilt över 4G – men det bygger på att alla inte surfar samtidigt för då skulle din fotbollsmatch bli allt annat än kul att titta på.

Vänligen

Peter Holm

egenföretagare inom IT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons