Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta Bawar Ismails varningar på allvar

Annons

Jag tackar Bawar Ismail för ledaren i GD den 28 maj med rubriken ”Jihadismen bekämpas inte med kärlek”.

Ledare: Bawar Ismail: Så länge jihadismen kan locka till sig nya sympatisörer är vi hotade

Jag har i flera år väntat på att media på ett orädd och kunnigt sätt ska försvara demokratin och bemöta alla de alvarliga hoten mot vår demokratiska samhällsordning. När jag för ett antal år sedan tog upp pressens definition av vår demokrati möttes jag av en mur enögda kommentarer.

Kontentan av det hela kunde kort sagt summeras till följande:

1. Den svenska demokratin är unik och perfekt i all sin otydlighet, säg inte annat om du vill bli hörd.

2. I Sverige är vi alla professionella snällisar. I detta storartade land som styrs av ateister får man inte sätta hårt mot hårt utan man förutsättes glida undan och acceptera alla sorter tokigheter och orättvisor av vem som helst som överheten godkänner.

3. Demokratin skyddas bäst genom att ta tag i dagsaktuella frågor och köra stenhårt med egna definitioner och lösningar med minimal respekt för tidigare generationers erfarenheter. Etablissemanget har alltid förtur.

4. Baserat på ovanstående resonemang blev SD ett hatobjekt som inte behövde hanteras efter vedertagna internationella demokratiska normer. Invektiven och råskället lever fortsatt kvar i stora delar av media och är nu en del av den svenska folksjälen. Att hanteringen strider mot allmän anständighet bekymrar inte ”demokraterna”.

5. Invandrarfrågorna är ett annat typexempel på vilka orimligheter den nuvarande politiken leder till. I religiösa muslimska samhällen utsättes människor för en hänsynslös indoktrinering. De unga som saknar alternativ och erfarenhet är särskilt sårbara och mottagliga för extrema maktsymboler och utgör ofta diktaturernas kärntrupper.

Allt detta vet tydligen Bawar Ismail av egen erfarenhet från sin uppväxt i Kurdistan. Den delen av svenska folket som inte är helt insnöade av desinformation bör ta hans varningar på allvar och agera därefter. Ledarartikeln som refereras till ovan borde enligt min åsikt ingå som pensum i den svenska grundskolan. Skrota i stället socialismen.

Andrew Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons