Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en tur och se hur mycket grönt det finns

/

Annons

Kära Ove Lennström (22/12), Åke (20/12) och Catarina Meurling (21/12): För det första äger jag faktiskt till min förskräckelse en motorsåg för skogsbruk. Jag kollade även ett domstolsutslag 2016-02-05. Där fick markägaren rätt.

Insändare: Större vana vid motorsågar än pennor?

Men uppenbart anser R Selander och Camilla Dal att äppelträdet har högre rättsligt status än en simpel rätt. Men ett Citat från Oskar Wilde det gäller tydligen här: ”De visar en sådan brist på kunskap att de måste vara resultatet av årtalsstudier”.

Till Åke jag skulle aldrig be någon att flytta utan då sågar jag hellre ner hindret om det är en möjlighet. Jag bor högt själv men de på första och andra har inte samma fantastiska utsikt som jag har på femte våningen.

Valmöjligheterna är små i Gävle att slippa träd. Jag undrar vad som menas med den diffusa ”folkliga förankringen” i frågan om Å-rummet eller när det gäller äppelträdet.

Vad jag vet är vår folkvalda ”folkligt förankrade” via våra röstsedlar. Det borde ge legitimitet till rättsbeslut och domstolens beslut att ge tomtägaren rätt till sin mark och park. Vilket då ger honom hans legitima rätt att bygga på och fälla äppelträd.

Träd räknas inte in i stadsplaneringen av egen tomt, mig veterligen. En gång sas det om Ådalen "vart jag såg en såg jag såg". För Gävle är det vart jag än såg var det allé efter allé. En stad fylld av grönområden. Mer än de flesta städer i Sverige.

Sätt på er skorna gå runt eller ta bilen runt i Gävle, ni blir överraskade för ni är uppenbart blinda för det uppenbara. Å-rummets brygga blir snygg.

JL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons