Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta mer ansvar för era barn

Annons

Jag är en ung tjej som bor i hyreshus i Sätra. Jag har blivit irriterad över barn som är ute länge och att föräldrar inte bryr sig om dem.

En sommarkväll vid elvatiden stod jag i fönstret och tittade ut över lekparken och då såg jag en liten pojke i 8–9-årsåldern som var ute och lekte med några äldre barn, de var kanske 10–11 år gamla.

Jag tycker att det är fel att barn är ute så sent och att de inte har någon vuxen med sig och gör vad de vill. Föräldrarna måste ta mer ansvar för sina barn.

De äldre barnen försöker få de yngre att bråka och säga fula ord, och de yngre lyssnar på dem och gör som de säger och tror att det är rätt och tänker inte på vad de gör.

Jag såg till exempel att de förstörde cykelställ, bänkar och rullade runt gungorna så att de blir svårt för andra barn att använda.

Ni föräldrar måste ta mer ansvar för era barn. Att ta hand om sina barn är ett jobb som pågår hela tiden, men skillnaden är att ett jobb har man kanske åtta timmar om dagen men ansvar för barn har man hela tiden. Ni måste tänka på era barn och deras framtid.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons