Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teori om nattliga samtal...

/

Annons

Den 25/2 skriver signaturen ”Skrämd” om nattliga telefonsamtal till kunder i Stigslund och Strömsbro. Jag håller med om att det är otrevligt att bli väckt av telefonsamtal. Detta är tredje gången på kort tid som jag hör talas om detta. Tidigare har det gällt Fagersta och Älmhult.

Efter frågor från media gjorde vi en undersökning som visade att samtalen kom från ett land i Europa. Vår teori är att någon felprogrammerar datorer för uppringning av ett stort antal nummer på en och samma gång för dataöverföring.

Det behöver alltså inte vara något skumt utan kan vara mänskliga misstag. Utlandsprefix, landsnummer och riktnummer kan till exempel matas in fel. Vi märker inte när dessa samtal sker utan blir uppmärksammade av till exempel medierna i efterhand. Detta berör inte bara Telias kunder utan alla operatörers kunder i området. Händer det bara vid ett tillfälle så kan man troligen lämna det utan åtgärd. Händer det vid flera tillfällen så har vi tjänsten Telia Spårning och det är det man ska efterfråga i så fall. Detta är en förutsättning för oss att lämna ut nummer.

Hans G Larsson

Informationsansvarig, TeliaSonera

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons