Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Troende borde vara toleranta

Annons

Enligt 1:a Moseboken kapitel1 skapade Gud människan till sin avbild. Människan är således skapad enligt Guds vilja.

En del är försedda med briljanta hjärnor, vackert utseende och får leva ett lyckligt liv, andra föds med svåra fysiska, psykiska och/eller sociala handikapp. Ingen människa kan själv välja utseende, intelligenskvot eller sexuell läggning.

Personer som anses vara avvikande med avseende på sexuellt beteende utsätts ofta för trakasserier; även av sådana som anser Bibeln vara en helig skrift och ett rättesnöre för livet. Man är homosexuell, man blir inte homosexuell, som många inbillar sig. Sexuell läggning är alltså en egenskap som man inte väljer, lika lite som man väljer att vara högerhänt, långbent eller blond.

De som ”avviker”, till exempel de som inte kan älska en person av motsatt kön utan känner dragning till sitt eget kön, väcker avsky och förakt hos vissa representanter för de så kallade religiösa rörelserna.

Kom ihåg att Gud har skapat även dessa homosexuella människor. Varför då inte lämna dem i fred? Varför tolererar somliga troende inte sexuella avvikelser hos människan? Tror någon på fullt allvar att det är ett frivilligt val att vara homo?

Bara en IQ-handikappad människa torde svara ja på denna fråga!

En fråga till dig som avskyr homosexualitet: Skulle du förskjuta ditt barn eller barnbarn om han eller hon visar sig vara homosexuell?

Tolerant men ej troende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons