Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på bantningshysterin

/

Annons

Jag tror inte att jag är ensam med att vara äckligt trött på bantningshysterin.

Vilken kanal på tv du än slår på så handlar allt om bantning eller extremt överviktiga människor, som att dom försöker skrämma oss.

Vi har haft en drös undervisningar av olika människor om hur viktigt det är att vara hälsosam och jag har skrivit cirka fem uppsatser om hälsa och träning sedan jag började i sexan.

Jag är så trött på det här så att jag bara vill spy. Spy på de människor som tror att vi ungdomar fortfarande behöver höra om hur viktigt det är att äta grönt och träna så gott som non stop.

Ska detta aldrig få ett slut?

Den där griniga, skrälliga rösten ekar fortfarande i mitt huvud. Anna Skipper, det måste vara fler än jag som får lust att trycka i henne ett margarinpaket. Jag har absolut ingenting emot människan eller de som lyssnar på henne men jag vill inte att varken jag eller mina vänner ska behöva påverkas av henne.

Alla vet redan att man ska äta frukt och grönt och träna lite då och då, vi behöver inte höra det varje dag vart vi än är. Jag har redan mist vänner i denna bantningshysteri.

Jag skulle vilja ta tag i alla dessa människor, de som försöker trycka i oss dieter, skrika ”Ja, och mina vänner har lyssnat på er, och vet ni vad mer; dom lever inte längre. Ni tog kål på dom. Är ni nöjda nu?”.

Jag tycker att människor ska få vara ”hälsosamma” bäst dom vill men jag vill inte höra om det.

Jag vill inte behöva skriva fler uppsatser om det, eller höra om det, eller se det på tv eller behöva bli påverkad av det en enda gång till.

Jag är inte den enda som är förbannat trött på allt det här.

Banta bäst ni vill, men nästa gång jag ska behöva höra om hälsosam kost och träning så kommer jag att göra någonting drastiskt. Då kommer jag att slå folk med häpnad.

En trött 16-åring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons