Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underlätta för företagare

Annons

Ja, dom orden har man hört ett antal gånger nu! Vi småföretagare är ett segt släkte måste jag säga. Har man ett eget företag så ska det betalas en massa avgifter ska ni veta. Ni som inte vet hur det fungerar lyssna här:

Gör man något som är fel får du dryga böter på en gång, går ej att överklaga, så ta reda på hur det egentligen ligger till. Gör man inte det så blir det böter. Starta eget innebär att man ska ha ett eget kapital att kasta in först, vara beredd att arbeta en så där 14–16 timmar, sen kommer alla utgifter upprepade här nedan i en salig blandning:

Du ska naturligtvis betala hyra om du har en lokal att hålla till i, försäkringar för företaget, och för dig själv, och för anställda, det gör alla som har eget. Har du firmabil och använder den så måste du betala skatter och avgifter för den med. Inköp av varor naturligtvis, sen har du löner till personalen och kanske till dig själv. På det kommer arbetsgivaravgift. Ni hör ju själv, det kostar att ha anställda, staten vill ha pengar på varje anställd, sen egenavgiften.

Sen har vi avgifter för sophämtningen, vatten, el, och kontrollavgifter. Vare sig man blir kontrollerad eller inte. Sotaren vill komma på rekommendation cirka tre gånger per år. Fastighetskatt, reparationer.

För att kanske inkomsterna ska komma in bekvämt så måste du skaffa en kortläsare. Kostar en massa den med, med alla rullade avgifter som den medför, till exempel bredbandsuppkoppling, ett måste i vissa branscher.

Papper till den också, säljer du något och använder kortläsaren så är det inte bara du och din kund som blir inblandade i affären!

Nej, både kortbolaget och banken vill ha pengar av dig, fast kostnad per transaktion och 2,5 procent på köpesumman som ska betalas en gång per månad. Det kostar att lämna in pengar, att ta ut pengar. Du får böta om du lämnar in för många mynt på en insättning. Det kostar att ”köpa” pengar, en rulle kronor, femkronor, sedlar, etcetera.

Sen har vi avgifter för utsläpp i avloppet, det ska vara fettavskiljare, oljeavskiljare, avgifter på respektive, och alla miljöavgifter. Där är jag osäker men det finns mååånga.

Jaaaa, jag har med all säkerhet glömt en himla massa avgifter beroende på i vilken bransch man arbetar i. Listan kan göras mycket längre, det vet jag, men då skulle det bli väldigt tråkigt att läsa, så håll ut. Det kan komma mer, inte vet jag, det beror på hur länge till man orkar hålla på och betala sig igenom det ljuva livet.

Underlätta för småföretagarna? Vad då minska arbetsgivaravgiften, med en så där hela en procent? Det är otroligt, då blir det fart på Sverige! Håll i er, känn vilket drag det blev, ha ha ha ha.

Nä glöm det! Bättre upp politiker! Skaffa er ett förtroende för det första. Sen kanske fler småföretagare kan ställa upp bakom er! Vi behöver lättnader!

Och till er som tänker öppna ett eget företag: LYCKA TILL och bit ihop.

Underlätta för småföretagarna? Vad då minska arbetsgivaravgiften, med en så där hela en procent? Det är otroligt, då blir det fart på Sverige! Håll i er, känn vilket drag det blev, ha ha ha ha.

Robert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons