Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmana landstings- och kommunpolitikerna

Annons

Vi inom vårdförbundet vill att alla våra medlemmar bör fundera på vem de vill ha som arbetsgivare de närmaste fyra åren.

Vi tycker att det är viktigt att alla gör ett aktivt val.

Utmana de olika landstings- och kommunpolitikerna om hur de tänker bedriva en god och säker vård på lika villkor i Gävleborg.

Vi som anställda inom kommuner och landsting väljer vår arbetsgivare i valet den 19 september. Vi arbetar redan i dag i en pressad arbetsmiljö med låg bemanning och höga krav. Vad händer med vår hälso- och sjukvård efter den 19 september?

Vad vi undrar är:

Vårdförbundets vision är nolltolerans av vårdskador, något som är sju gånger vanligare än trafikskador, hur jobbar politikerna med denna nolltolerans?

Vad ska vi som är intresserade av att utveckla vården rösta på? Det finns inga tydliga visioner från politikerna utan endast riktade garantier. Ett exempel är lösryckta idéer om att förkorta väntetider på akutmottagningarna, men hur beskrivs inte.

Vem vill bygga en sjukvård där alla våra professioner används full ut?

När politiker pratar om vårdpersonal handlar det faktiskt inte bara om antalet händer. Det handlar om kunskap. Att rätt kompetens ska finnas på plats i rätt tid för att uppnå hög kvalité, säker vård och god tillgänglighet.

Vårdförbundet

avdelning Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons