Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kan regionen lära av Brynäs IF?

/
  • En hockeytränare som Roger Melin får sluta om det går dåligt. Samma villkor borde gälla chefer inom Region Gävleborg, tycker skribetnen.

Annons

Om en hockeytränare inte får sitt lag att leverera så kan den ledaren inte vara kvar. Region Gävleborg borde se och lära.

En tränare vars mål är att flytta till Gävle och för att kunna det tar uppdraget att leda Brynäs IF lyckas inte. På samma sätt lyckas inte heller en ledare som har som mål att bli chef i regionen och tar på sig att leda vilken enhet som helst.

Om målet i stället är att leda Brynäs till guld och för att nå dit flyttar ledaren till Gävle ökar chanserna att lyckas. Det är också större chans att lyckas som ledare om målet är att, låt oss säga, utveckla cancervården och för att kunna göra det tar ett uppdrag som chef i regionen.

Är ni med på skillnaden? Målet och aktiviteten måste höra ihop. Under många år har ledarskapet varit ifrågasatt inom Region Gävleborg. Inte konstigt. Inga resultat efterfrågas, inga krav på att du som chef ska prestera något, inga riktlinjer för vilket ledarskap regionen vill stå för.

Jo, förresten det finns en rutin för ledarskap men den innehåller bara en massa ord och få har nog läst den. Det räcker inte att bjuda in dyra, duktiga föreläsare till chefsdagar om inte budskapet omsätts i praktiken.

I många studier är en tydlig och bra chef det som anges som den viktigaste faktorn för att medarbetare ska trivas på en arbetsplats. Så kom igen regionen, inför evidensbaserat ledarskap, ställ krav på cheferna, jobba med tydliga målbilder, kräv resultat, hjälp cheferna att lyckas genom obligatorisk handledning och modernt ledarskap.

FDC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons