Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vadå skadestånd – han borde få 100 000 av kommunen i stället

/
  • Gävlebocken brändes ner och gärningsmannen dömdes. Signaturen Lage Läger tycker dock att gärningsmannen borde få 100 000 i stället.

Annons

Den person som satte Gävlebocken i brand förra året ska tydligen betala ett skadestånd till Gävle kommun. Man tar sig för pannan. Att bocken sätts i brand för det mesta är ju reklam för Gävle.

Läs mer: Bockbrännaren döms för grov skadegörelse – ska betala 100 000 i skadestånd till kommunen

Om bocken bara står år efter år bryr sig ingen. Om ingen hade tänt på bocken under dess 50-åriga historia hade nationell och internationell press inte ödslat en spaltmillimeter på Gävlebocken. Det som har satt Gävle på kartan är Brynäs IF, Joe Hill och halmbocken.

Reine Brynolfsson som satte eld på bocken i filmen "Black Jack" var utomordentlig reklam för Gävle och turisttillströmningen. Att den här personen satte eld på Bocken förra året ska betala ett skadestånd kring 100 000 kronor är vansinnigt.

Hen borde egentligen få 100 000 av kommunen. Det skulle ju passa bra, nu när invånarantalet just har passerat 100 000. Den fina kommunen Gävle ska vara tacksam över alla som sedan 1966 tänt på Bocken.

Lage Läger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons