Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen till fred går genom dialog

Annons

Svar till "Vän av fred på jorden" den 17/9.

Vi har läst ditt svar på vårt inlägg. Precis som flera av dina frågor och synpunkter belyser så är den här typen av konflikter svåra och är det något som är säkert så är det att civila kommer i kläm.

Vår artikel som du svarar på handlar om hur civilbefolkningen attackeras av den turkiska staten, det är krigsbrott. Attackerna har skett mot kurdiska befolkningen specifikt och även mot partiet HDP och deras lokaler. Många har fängslats, människor torteras och mördas – detta pågår just nu!

Följ bara nyhetsrapporteringen om de kurdiska områden och hör vittnesmålen. För oss i Vänsterpartiet är det med stor glädje vi ser när ett parti som HDP kommer in i parlamentet. Ett icke-sekteristiskt parti som står upp för allas lika värde, detta trots det svåra läget att arbeta politiskt i Turkiet. Det är något som Vänsterpartiet tycker är viktigt för utveckligen i Turkiet.

Vi ser att vägen framåt för fred är genom dialog, men förutsättningar för en sådan måste finnas. Turkiet har brutit fredsförhandlingarna och även vapenvilan.

Om nu PKK är terrorister, varför förhandlar i så fall den turkiska staten med Abdullah Öcalan, som är PKK:s ledare? Fakta: PKK har utlyst ensidig vapenvila nio gånger utan att få gehör från turkiska staten.

Vänsterparitet står upp för mänskliga rättigheter, socialism och feminism alla som tror på det är hjärtligt välkomna att rösta på Vänsterpartiet.

Vad gäller dina synpunkter och hur du ser på Vänsterpartiet framöver så uppmanar vi dig att engagera dig och utveckla vad du tycker är fel inom partiet.

Endast genom studier och fördjupning i svåra frågor kan vi bygga en bra grund för hur vi arbetar politiskt.

Gin Akgul Hajo, V

kommunalråd

Seppo Laine, V

ordförande Vänsterpartiet Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons