Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välj en friskola för era barn

Annons

Välj friskola om du vill ha någorlunda lugna skolår för dig och dina barn! Nu har jag fullständigt fått nog. Kulturhuvudstadsansökan och Gå ombord. Pengar hit och pengar dit som inte en kotte här i Gävle har någon koll på. Nu varslar vi – igen – och lägger ner en skola till...

Jag förstår att det inte behövs lika många lärare när barnkullarna blir mindre. Helt klart! Om något år är det för många barn igen.

Det finns inte plats för något känslomässigt dravel i de politisk/ekonomiska rummen, det förstår jag också. Men min ekvation i mitt lilla ”mammahuvud” går bara inte ihop. Problemen ökar i skolorna. Absurda problem som vi gamlingar inte har en susning om. För få resurser, hot och våld, för stora klasser, barnen har för dåliga kunskaper i matte och så vidare. Vi läser om det varje dag i tidningarna. Vi kan det här nu.

Jag har automatiskt blivit inkopplad på två ”skolproblem” (eftersom jag bor i Hagaström) när det gäller mina pojkar.

1) Vi gör om Nynässkolan till Montessoriskola och 2) Vi lägger ner Nynässkolan och sprider ut barnen på stans alla skolor.

Jag har vid alla dessa möten som jag deltagit i varit för den kommunala skolan och vänligt men bestämt så fort jag fått tillfälle påtalat att det verkligen har fungerat med den kommunala skolan för mig och mina grabbar, men nu har även jag som sagt fått nog. Blir det som det är tänkt drabbas vi ordentligt, katastrofalt.

Ett tips från mig, en vanlig mamma, till er föräldrar som funderar:

Vill ni ha någorlunda lugna och någorlunda problemfria skolår: Välj en friskola! och välj framförallt något annat i nästa val...

Sigrid Brinnen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons