Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är toleransen när det gäller oss som använder cannabis?

/
  • Den första juli i år blev det lagligt att sälja marijuana i Las Vegas. Bilden togs hos en försäljare.

Annons

Var finns toleransen och medmänskligheten när folk som verkligen är förtrycka i det här samhället blir diskriminerade ? Är det bara HBTQ-personers och kvinnor som spelar roll nu för tiden?

Jag röker cannabis då och då, och jag får nu inte ta körkort. Varför? För jag har åkt dit på urinprov.

Låt mig förklara hur urinprov går till. Du kan inte åka dit på ett THC-urinprov en till tre timmar direkt efter du rökt cannabis. Varför? Jo, för att de inte kollar efter THC-molekylen, utan restprodukterna som blir kvar i urinet när det brutits ner, därav sitter det en månad. Samma gäller med alkohol, men där kollar man efter etylalkohol-molekylen.

Så nu till mina frågor: Varför ska jag luras och inte få ta körkort? Bara för att regeringen inte kan tjäna pengar på det som med alkoholen? Varför ställs högre krav på mig för och fixa körkort än folk som tille exempel har förstört någons liv?

Varför måste jag hela tiden va så försiktig med vilka jag säger vad till i samhället om det nu är så mycket tolerans som folk kämpar för?

Det är för mycket fokus på ''pride'' och sånt att vi faktiskt glömmer att det finns verkligt förtryckta människor i samhället kvar, narkotikabrukare och missbrukare är en klass av dem, men även till exempel pensionärer.

När ska vi lära oss att lägga våra egna ''feel good-ageranden" åt sidan och tänka på andra någon gång? Andra utanför vår egen lilla klick i samhället, vilket fack du nu än tillhör.

Venoxy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons