Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår mat är näringsriktig

Annons

Sodexo har som policy att inte släppa in externa gäster i köken, framförallt på grund av livsmedelssäkerheten. Desto fler personer (och okända objekt) i köket, desto högre risk för kontaminering av maten som lagas. I studiesyfte brukar vi göra undantag för skolklasser som vill se var deras mat kommer ifrån. För övrigt har vi helt enkelt inte resurserna som krävs för att bemöta alla förfrågningar om att besöka oss. Men däremot får vi internt ta en diskussion om vi ska ha ett öppet hus där vi kan guida fler besökare samtidigt vid en och samma tidpunkt.

I lokala medier har det även framförts åsikter om att Sodexos mat inte skulle vara näringsriktig. Bland annat har signaturen ”YHW” skrivit en insändare om detta den 7/2.

Jag skulle vilja berätta lite kort om hur vi jobbar; Vi näringsberäknar alla maträtter. Det innebär att vi har fullständig koll på innehållet i maträtten. Förutom själva innehållsförteckningen så har vi beräknat andelen fett, kolhydrater och protein, allt enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Vi har även säkerställt det totala energiinnehållet i maträtten, som för skolmat (årskurs 4-6) ska vara 625 Kcal per portion.

Att bli anklagade för att ”förgifta barn och äldre anhöriga” känns riktigt tråkigt och orättvist, framförallt mot våra duktiga medarbetare som gör ett jättebra jobb i Gävle. Vår målsättning är att laga god och varierad mat utifrån de krav som kunderna och våra ätande ställer på oss. Vi för även en konstruktiv dialog med våra matgäster om vilken mat som gillas och vilken mat som ogillas.

Med förhoppningen om att detta bidrar till en mer nyanserad bild av skol- och äldreomsorgsmaten i Gävle. Jonas Parkvall

Distriktchef

Sodexo AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons