Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våra barn drabbas

Annons

Jag är mamma till en elev i nian på Sätra rektorsområde som har en helt underbar och populär klassföreståndare. Problemet är att han är SV/SO-lärare och har nu blivit varslad av sin arbetsgivare Gävle kommun. Det har skapat oro bland hans elever och även hos oss föräldrar.

Vad händer? De har haft förmånen att ha samma lärare sedan sexan och det har varit en stor trygghet för oss alla. Hans stora mål med denna klass har varit att stärka dem med kunskaper och självkänsla så att de ska klara sig bra i fortsatta livet.

Det har han lyckats med och är nu på målsnöret denna sista termin. Låt dem gå i MÅL!

Vi frågar oss vem ska kunna gå in och ge dessa elever ett rättvist slutbetyg på så kort tid? INGEN! Det är dock ett betyg man ska bära med sig i framtiden! Vad gör ni politiker och makthavare för besparingar på detta varsel då de ändå blir ”erbjuden” ett annat arbete inom Kommunen?

Om ni måste göra omstruktureringar så tänk er för innan och ta det inte mitt under en termin.

Vet att det även finns en del lärare inom samma målgrupp som är i pensionsålder, har ni tittat på att eventuellt erbjuda någon form av avtalspension till dem i stället? Har man tittat på olika lösningar av övertaligheten?

De drabbade eleverna är mitt uppe i sina gymnasieval denna månad vilket också är oroligt för dem. Men dessa varsel kanske gör att de hellre väljer en etablerad friskola i stället. Vem vet?

Vill ni det?

Dra tillbaka detta varsel nu och låt alla jobba i lugn och ro denna termin.

Tankar från en orolig mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons