Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varna för olyckor i tid

/

Annons

Vid olyckan i går lördag eftermiddag invid Alborga skola bildades långa köer av bilar vi olycksplatsen och åtskilliga kilometer västerut, och österut.

Varför sände inte lokalradion (radio Gävleborg) ut en varning och en uppmaning till de som lämnade Köpcentrum att köra Valbovägen mot Gävle för att lätta på köerna?

Först sedan polisen släppt på trafiken kom radion igång med en varning om att en olycka skett mellan Sandviken och Gävle, en sträcka på 24 km.

Ofta är SR Gävleborg sena och lämnar felaktiga positioner och benämningar när de någon gång reagerar. Har själv ringt in om en olycka och det tar mycket lång tid innan något händer. Skärpning önskas!

Luttrad taxiförare

Svar direkt:

Signaturen undrar varför vi inte var mer alerta vid olyckan vid Alborga skola lördagen den 3 januari. Och mitt svar är att vi naturligtvis skulle ha varit ute och varnat och informerat mycket tidigare. Vi berättade om olyckan och varnade för långa köer klockan 16.23. Det är dock viktigt att veta att vi är beroende av snabb information från polis och räddningstjänsten för att ge korrekt information och för att hänvisa till alternativa vägar.

Men framför allt är vi beroende att bilisterna själva hjälper oss att informera medtrafikanter så att ytterligare olyckor inte inträffar.

Många ringer 020-999 444 redan nu men vi behöver mer hjälp med iakttagelser om olyckor eller andra händelser som påverkar framkomligheten och säkerheten.

Jag uppskattar att ”luttrad taxiförare” har ringt vår trafikredaktion men ledsen över att han inte tycker han fått snabb respons.

Jag lovar att vi ska arbeta på att bli bättre. Skärpning utlovas alltså men som sagt vi behöver trafikanternas hjälp.

Leif Eriksson, chef & ansvarig utgivare
Sveriges Radio Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons