Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värna förskollärarna, de fryser

Annons

Vart är vi på väg när våra förskolefröknar inte längre får arbetskläder när dom är ute med våra barn i ur och skur, som vi föräldrar är så noga med att välja åt våra barn. Vi klär våra barn i varma, dyra kläder. Men våra underbara förskolefröknar som gör så att våra barn får frisk luft måste använda sig av egna kläder. Detta gör mig så förbannad.

Jag arbetar själv i vården där det är lag på arbetskläder och skyddskläder. Spelar ingen roll i vilken åldersgrupp man jobbar med så ska vi som arbetar ha rätt till kläder eftersom det slits på våra egna. Inte ens klädbidrag finns till fröknarna. Ett sandigt barn kramar om en fröken ena sekunden och nästa ett snorigt barn som behöver tröst. Detta vill man inte få med hem och bära smittan vidare till sin familj. Precis som det fungerar i vården.

En snickare som fryser hämtar ut ett par handskar och en sjuksköterska byter tröja efter kontakt med smittobärare. Med detta vill jag säga att våra barns fröknar måste få arbetskläder att hålla sig varma i när vi föräldrar är så noga med att våra barn ska vara ute i ur och skur. Skärpning ni som bestämmer detta. Vi är i behov av våra underbara fröknar. Det måste finnas något annat att dra ner kostnaderna på än att dom ska med sin egen lön gå och köpa ytterkläder och varma skor för att kunna vara ute med våra barn.

Tror nog att någon som sitter och bestämmer det här också har barn på förskola eller haft. Så snälla, värm våra pedagoger!

Upprörd förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons