Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsågod landstinget!

/
  • De flesta behöver bara betala för ett par skor, men en del måste köpa två par skor.

Annons

Nu har jag sparat 400 kronor till er IGEN! Jag och min kompis köpte likadana skor i går. Hon betalade 400 kronor för sina, jag betalade 800 kronor för mina!

Anledningen till den skillnaden är att jag måste köpa två par, eftersom mina fötter på grund av en medfödd missbildning, är olika stora. Det känns långtifrån rättvist. Straffas jag för att jag har det problem jag har? Det är faktiskt något jag inte rår för, och skulle kunna ge vad som helst för att slippa.

Jag är inte beroende av skor tillverkade av en ortopedingenjör (som kostar mycket mer för er), utan klarar mig bra med ordentliga skor där det finns plats för mina specialtillverkade ilägg, som jag kan hitta ute i butikerna.

Hur jag ska ha råd att ge mina fötter de skor de behöver i framtiden, vet jag inte.

Risken är att jag börjar fuska med den följden att jag inte kommer att må så bra som jag gör nu och inte kunna vara så aktiv som jag är trots mitt handikapp.

Jag undrar om ni politiker någonsin tänkte på de konsekvenser det blev för oss med funktionsnedsättningar när ni fattade beslutet att ta bort bidraget för olikstora skor.

Men nu är jag 18 år och får rösta nästa gång. Kom ihåg det!

Lisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons