Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varslad om uppsägning?

Annons

I dessa tider då varsel och uppsägningar duggar tätt, är det viktigt att veta vad som gäller om man själv skulle bli drabbad av uppsägning.

Många företag väljer att försöka ”göra upp i godo” med arbetstagaren, det vill säga att arbetsgivaren och arbetstagaren kommer överens om att arbetstagaren slutar arbeta innan uppsägningstiden har löpt ut, och att arbetsgivaren betalar de sju karensdagar som alla drabbas av då man börjar utnyttja arbetslöshetsförsäkringen. Detta kan få allvarliga följder för den privata ekonomin.

Vi kan ta ett räkneexempel:

Antag att arbetstagaren har en uppsägningstid på fyra månader och att han/hon slutar arbeta samma dag som han/hon får uppsägningen i sin hand.

Vid en månadslön på 25 000 kronor gör detta alltså 100 000 kronor i utebliven bruttolön. Lägg där till semesterersättning på tolv procent, så uteblir ytterligare 12 000 kronor i inkomst.

Blir man även avstängd från A-kassan i maximala 60 dagar och har rätt till full ersättning på för närvarande 680 kr/dag, förlorar man ytterligare 40 800 kronor.

Summan blir hela 152 800 kronor i utebliven ersättning!

En lite väl stor skillnad om man jämför med ersättningen för sju karensdagar som blir cirka 8 000 kronor.

Jag hoppas och tror att konjunkturen snart kommer att vända och att ni inte blir drabbade av uppsägningar, men om det ändå sker hoppas jag att jag har gjort er medvetna om era rättigheter.

Kjell Lindholm

Byggnadsarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons