Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart har respekten för blåljus tagit vägen?

/

Annons

I dag när jag var på väg till Gallerian Nian så hände en märklig sak. I korsningen vid Kristinaplan, kommer en ambulans i full fart med blåljus och sirener, alla bilister flyttar på sig utom en.

Det var en vit skåpbil med en äldre man som förare och som uppenbarligen tyckte att det var viktigare att han kom fram först och inte ambulansen som var i utryckning.

Det är skrämmande tycker jag att bilister anser sig vara viktigare än räddningstjänstfordonen. Nu kan det ju ha varit så att den föraren inte var uppmärksammad på vad som hände i trafiken (hur han nu kunde missa blåljus och sirener).

Men jag känner en oro över kommande generationer om de märker att vissa äldre generationer (ett fåtal) inte visar respekt mot dem som försöker rädda liv, vad signalerar det ut egentligen? Jo det signalerar att det är okej att hindra räddningsfordon som gör vad de ska göra, rädda liv.

Jag vill i alla fall kunna känna mig så pass trygg ute i trafiken att när räddningsfordonen kommer med blåljus och sirener så flyttar man på sig. Vart har respekten för räddningstjänsten tagit vägen?

@BP82

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons