Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väx upp och ta ert ansvar

/
  • I matchen mot Linköping började det gå snett och nu skiljs lagen åt i spelargången.

Annons

Jag gick och såg matchen mellan Brynäs och Södertälje i torsdags. Det var roligt med en seger, kvalserien verkar fjärran och vi kan, vi vill, vi ska – tillsammans mot slutspel.

Det som var nyheten för den här matchen var att spelarna från de olika lagen inte går igenom samma korridor in och ut från isen. Det bestämde Brynäs ledning efter slagsmålet i samband med förra hemmamatchen.

Det verkar som om Brynäsledningen gett upp hoppet om att vuxna män från två konkurrerande företag ska kunna gå genom samma korridor utan att slagsmål uppstår. Under arbetstid. Lösningen blir att skilja dem åt. Att företagets ledning så totalt ger upp hoppet om att kunna hålla sina anställda under kontroll känns olustigt.

Det sänder en signal att man inte kan kräva av människor att de inte ska kasta glåpord och slåss med varandra. Utan ansvaret ligger hos någon annan. Som ska skilja oss åt så inte bråk uppstår.

Pedagogiskt sett är det en katastrof eftersom det visar ungdomar och vuxna att det inte är vårt ansvar att hålla sams. Det är någon annans ansvar att separera oss, annars smäller det.

Brynäs. Låt era medarbetare möta kollegor från konkurrerande företag. Visa oss att det fungerar.

Kräv av dem att kunna gå genom en korridor utan att vara fula i mun och slåss. Och vi kan, vi vill, vi ska – tillsammans mot ett samhälle där vuxna tar sitt ansvar.

Marko Kattilakoski

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons