Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi borde ha fri invandring

Annons

Jag ser inte logiken med att vi ”svenskar” ska få bestämma vilka som ska få bo i ”Sverige”. För mig så är Sverige inget land för svenskar utan ett land för vem som helst, jorden är ingenting man kan äga och jag tycker vem som helst ska kunna bosätta sig vart som helst utan att det ifrågasätts.

Jag säger inte därmed att vi inte ska ha en samhällsstruktur, jag förstår helt och hållet att utan det skulle det bli kaos, och de människor som väljer att flytta eller fly till Sverige måste anpassa sig efter vårt samhälle, det är självklart.

Många svenskar argumenterar mot fri invandring med att det är för dyrt för Sverige och att alla som kommer hit ta våra jobb. Jag ska försöka förklara hur det ligger till...

När någon i Sverige föds, så börjar staten investera pengar på den nyfödda personen, den får barnbidrag, tandläkarvård gratis skolgång gratis. Varför vill svenska staten lägga ner pengar på detta? Jo för att staten vill att denna nya person ska växa upp, få en bra utbildning, må bra och få ett bra jobb. Varför? Jo för att när den nya människan får ett jobb så börjar den också betala skatt! Alltså får svenska staten tillbaka sina pengar!

En invandrare som kommer till Sverige har gått igenom samma procedur, skaffat sig en bra utbildning men vill flytta till Sverige. Vi säger att den som flyttar hit är 30 år och har en bra utbildning. Då får vi i Sverige en ”gratis” människa till ”vårt tillfogande” (vi har alltså inte lagt ner pengar för att personen ska växa upp) samtidigt som landet där människan kommer ifrån förlorar sin investering!

Det vi får betala denna människa är möjligtvis lite bidrag i nåt år, och svenskundervisning. Sedan kan personen börja betala skatt och vi i Sverige vinner på det!

Visst, i en kortsiktig syn på tiden så är det möjligt att invandrarna tar våra jobb, men samtidigt som det kommer mer arbetskraft till Sverige (som vi behöver) så skapas det fler jobb...

Vad förlorar vi på med fri invandring egentligen? Visst det finns andra exempel där människor lever på bidrag i hela sitt liv, men kom igen, det gör svenskar också!

Säg ja till fri invandring och vi får möta andra kulturer, vi berikar vår vardag och vi gynnar vårt land. Men framförallt, en annan människa får möjlighet att bo någonstans...

Besök också gärna min blogg och diskutera detta och annat!

www.sinre.blogg.se

Viktor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons