Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi inom äldrevården får alltid bara kritik

Annons

Vågar du bli gammal? Ja, så lyder en fråga som går runt på Aftonbladets hemsida nu, men jag som vårdanställd blir fruktansvärt besviken. Hur kul kan det vara att läsa tidningen varje morgon (nästan) och läsa om något fruktansvärt som hänt på ett äldreboende? Jag tycker att det känns hemskt. Här kommer man in i arbetslivet och försöker verkligen göra det bästa av vad man kan. Vi går på kurser, föreläsningar, olika möten, jobbar mycket med förbättringsarbete, men allt vi får höra är bara hur dåliga vi är...

Den enda fråga eller kommentar jag får då jag berättar om vad jag jobbar med är: ”Torkar du bara sk-t hela dagarna?” eller ”Jag skulle aldrig klara av att torka sk-t jämt!” Den delen är så ytterst liten i mitt arbete så jag blir så besviken när folk verkligen tror att det är det enda vi gör om dagarna. Har ni granskat äldrevården ur en positiv synvinkel någon gång? Om nu inte vi skulle torka sk-t, vem skulle då göra det? INGEN! Det är väl ändå vanvård om något?

Nu ska vi även kanske få rökförbud inom kommunerna, men jag menar, det har de inte ens på sjukhuset. Jag tycker det är orättvist, på vilken annan arbetsplats som helst i Sverige får man röka, men inte vårdpersonal. Är det konstigt att man kanske blir lite ledsen och besviken när man alltid får såna här bakslag? Psykisk ohälsa påverkar jobbet. Tänk på det!

Besviken vårdpersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons