Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste börja prata om det osynliga våldet

/
  • Vi måste bli mer upplysta kring relationspsykopati. Kärleken som gör ont, med psykologiska och emotionella skador som följd, skriver signaturen Billibi. Observera: Bilden är arrangerad med skådespelare.

Annons

Den vi ska prata om är den som har villa, Volvo och vovve. Kanske är hen högt uppsatt inom sitt yrke? Visar en välputsad fasad utåt och kan oftast leva ett liv laglydigt.

Under ytan lurar en person som utåt sätt visar en charmerande och hen förefaller sig oftast att vara väldigt målinriktad och verkar även att ha lätt för att prata med andra. I själva verket saknar personen empati och manipulerar sin omgivning med sin charm.

Den människa som blir utsatt för det osynliga våldet får oftast höra av omgivningen "nej men hen som är så trevlig". Klassiska mellanmjölksfrågor som "man är alltid två om en relation, och vad gjorde du?"

Relationen är kränkande, förintande och nedbrytande. Oftast mycket ekonomiskt kostsam och till det ska tilläggas att man blir lurad och utnyttjad på det finaste som känslor och kärlek.

Eftersom en relationspsykopat tror på sina egna lögner behöver omgivningen få en annan version av allt som hen har sagt. Våga börja syna de som går runt och rentvår sig genom att skaffa sig ett nytt umgänge efter en separation, lägger ut sig på nätet på datesida, trots att personen nyss genomgått en skilsmässa, börja ställa frågor till partnern som levt i förhållandet: Hur var det egentligen? Hur hade ni det?

Det här är något som angår oss alla att börja bli mer upplysta kring relationspsykopati. Kärleken som gör ont, med psykologiska och emotionella skador som följd.

Billibi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons