Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi räknar med er Sodexo

Annons

Jonas, jag vill börja med att gratulera till att Sodexo tog hem upphandlingen om skolmaten i Gävle kommun. En fördel med att kommunen inte står för denna service själv borde ju vara att varje företag som deltar i upphandlingen konkurrerar inte bara med pris utan också med kvalitet. Men det är inget litet ansvar ni har.

Det glädjer mig att läsa om era köttbullar och pannbiffar som ni själva tagit fram, att de inte innehåller E 621. Men jag undrar om siffran 62 procent kött stämmer? Vad innehåller de mer i så fall?

Som jämförelse kan ju nämnas att i Icas köttbullar med 68 procent kötthalt tillsätts konstgjord köttarom för att de alls ska smaka köttbullar. Hur är det med era? Och angående glukossirapen, som tydligen mest är för färgens skull, ta gärna bort den.

Glukossirap medför en klart ökad risk för bland annat diabetes typ 2 som kryper allt längre ner i åldrarna. Är det inte så att det är vad vi är vana vid att se på tallriken som skapar vår uppfattning om vad som ser aptitligt ut. Ljusare köttbullar torde inte vara något problem.

Köttbullar och pannbiffar så långt. Jag är lika nyfiken på korvens innehåll, pastasåsernas, pannkakornas och pizzans. Hur ser det ut med näringsinnehållet? Vilka tillsatser används? E 621 är långt ifrån den enda som bör undvikas. Nu då Gävle kommun bollat vidare till Sodexo undrar jag återigen: Vem är sakkunnig inom näringslära och ytterst ansvarig för vad våra barn får i sig i förskola och skola?

Det är alltså så att ni, när ni inte är nöjda med den mat som ni kan köpa in, i stället väljer att ta fram egna. Borde det inte vara helt och hållet omvänd ordning?

Till sist vill jag tacka för att du skriver att Sodexo är öppen för önskemål från kunder och matgäster. Jag ser fram emot en konstruktiv och givande dialog.

Kristina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons