Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ser dig, du som blåser förbi köerna på E16

/
  • Bilden togs en dag då köerna inte var så långa. Arkivbild

Annons

Jag hoppas att just du läser detta, du som dagligen i din bil blåser förbi de kilometerlånga köerna på E16 mellan Gävle och Sandviken och som bildas på grund av de vägarbeten som just nu pågår.

Tror du att vi alla ligger i höger fil för att vi ska ta av till höger längre fram? Så är det inte. Till och med taxibilar, bussar och andra tjänstefordon placerar sig i kö i väntan på sin tur att passera flaskhalsarna.

Vad får dig att tro att bara du har en tid att passa eller att ditt möte är viktigare än alla andras? Vi kan förstå ditt tilltag om du i din bil har en passagerare som snabbt behöver sjukvård men nästan ingenting annat ger dig rätten att sätta dina behov före alla andras.

Du kanske vill få oss att tro att du kom lite för snabbt fram till kön, tvingades fortsätta förbi och att du just nu är i full färd med att leta en lucka tillräckligt stor för din bil? Sorry, den gubben går inte. Stanna och blinka in dig.

Tränger du dig före i kassaköer också, med den ursäktande förklaringen att du har lite bråttom? Det skulle inte fungera utomlands heller. Att vänta på sin tur i en kö är inget typiskt svenskt. Att inte göra det är typiskt för en idiot.

De orden kan du ta med dig och även tänka på att vi ser dig där bakom din ratt. Kanske känner vi även igen dig och tvingas ändra uppfattning om dig som person.

En av oss alla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons