Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tar vårt ansvar

Annons

Vår politik handlar om att ta ansvar i syfte att ge kommuninvånare den hjälp de behöver. Detta kan handla om att skolbarn får hjälp med utveckling och lärande, och att man arbetar förebyggande så att de svaga grupperna i samhället får rätt stöd.

Vi förtroendevalda har därför ansvar för att få budgeten att gå ihop och att det finns ett överskott som ska gå till inbetalningar för framtida pensioner. Vi vet alla vad det innebär om vi misslyckas och vilka man hittills valt att skära ner på man felkalkylerade inkomster och utgifter.

I Alliansen och vänsterblockets politik saknas ansvaret för samhället och ekonomin där man i stället ökar kommunens skuld istället för att spara en buffert för oförutsedda utgifter.

Detta gör man även trots att vi går in i en lågkonjunktur.

När Sverige låg på topp sommaren 2007 hade vi trots detta en relativt hög arbetslöshet. Nu talar finansminister Anders Borg om ett troligt scenario med en arbetslöshet på nio procent och då är det inte ansvarsfullt att samtidigt öppna upp för ytterligare arbetskraftsinvandring.

Vi Sverigedemokrater vill i stället se till att kommunens viktiga verksamheter fungerar även i lågkonjunktur där livssituationen är A och O för samhällsutvecklingen. En god arbetsmarknad skapar framtidstro och välfärd vilket stärker vi-känslan och sammanhållningen i kommunen.

Vi Sverigedemokrater talar om ansvar för kommunens kärnverksamheter.

Alliansen och vänsterblocket talar om kulturell allemansrätt och om månkultur. Väljarna får avgöra vilka de slutligen har förtroendet för.

Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons