Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill också läsa

Annons

Val stundar i Sverige till kommuner, landsting och riksdag. Politikerna i de olika partierna jobbar för att värva röster genom olika frågor, men de blir också kontaktade av oss väljare om frågor som vi tycker är viktiga. Ibland kan det vara sådant som rör många människor och ibland är det frågor som enbart rör ett mindre antal.

En fråga som är angelägen för synskadade i Gävleborgs län är att läshjälpmedlet Daisyspelaren, som krävs för att läsa dagens talböcker, taltidningar och samhällsinformation blir ett fritt hjälpmedel i Landstinget Gävleborg. Det är så för synskadade i övriga Sverige, så vi ställer inga överdrivna krav. Det skall inte vara avgörande vem som har råd att betala ett läshjälpmedel om man skall få läsa eller inte. Att få läsa bör vara gratis. 

Samverkan Gävleborg har börjat visa intresse för frågan, men hur är det med de övriga partierna som ställer upp i landstingsvalet 2014? Kan ni tänka er att arbeta för att Daisyspelaren blir ett fritt läshjälpmedel för synskadade i Gävleborgs län under nästa mandatperiod så vi får likvärdiga läsvillkor med synskadade invånare i övriga landet?

Daisygruppen i SRF Gävleborg

genom Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons