Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa saker kan man inte förutse

Annons

När jag läste din krönika tänkte jag – en olycka kommer sällan ensam. Redogörelsen är både detaljerad och dramatisk. Inställt tåg, ersättningsbuss och dikeskörning som kronan på verket. Samtidigt kan jag tycka att när saker och ting går fel så är det fantastiskt att människor kliver fram och hjälper till. Tack Jonas och Patrik för att ni fick upp bussen ur diket!

X-Trafik får ganska ofta synpunkter på hur trafiken fungerar. Många av synpunkterna leder till förändringar andra inte.

Du har framfört några kritiska kommentarer som jag gärna vill förtydliga. Vi vet att våra kunder tycker att vår information är bra och lätt att hitta. Detta framgår av Kollektivtrafikbarometern.

Visst, när något händer kan tillgången på information vara begränsad. X-Trafik arbetar med få ut information om trafikhändelser.

Banverket har ett uppdrag att sköta utrop och information på stationer. Våra Tågvärdar räcker inte alltid till för att sköta informationen när något händer utan vad X-Trafik önskar är tillgång till resvärdar som kan sköta den uppgiften. Det vore en uppgift för berörda parter att säkerställa tillgången till resvärdar.

Vår resegaranti för X-tågen innebär att vi ordnar ersättningstrafik, vilket innebär att man får räkna med förseningar. Ersättningstrafiken kan av naturliga skäl inte köra i samma hastighet som tåget. Om ersättningstrafiken inte fungerar så har man rätt till ersättning.

X-Trafik arbetar för en lösning som innebär att information om trafikhändelser inte bara lämnas på vår hemsida utan även via SMS.

Jag hoppas att du fortsätter att åka med X-tåget händelsen till trots. Det är vår ambition att kollektivtrafiken ska fungera utan minsta störningar. Men vi måste också inse att vissa händelser inte går att förutse.

Matts Hildebrand

X-Trafik AB, VD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons