Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurplågeri

Annons

Vi tycks ha slutat äta hajfenssoppa i Sverige. För några år sedan fick flera krogar hård kritik för att de serverade rätten. Nu har Världsnaturfonden, WWF, ringt runt till ett antal utvalda restauranger och frågat om hajfenssoppa. I dag finns ingen seriös restaurangägare som serverar hajfenssoppa, var ett av de svar de fick.

Ur ett internationellt perspektiv ser det betydligt mörkare ut för hajarna. Varje år dödas ungefär 100 miljoner hajar för fenorna. Man fiskar upp hajar, skär av dem fenorna och släpper sedan tillbaka dem levande i havet, där de drunknar eller blöder ihjäl. Hajfenssoppa är alltså inte bara ett enormt slöseri med kött, utan också djurplågeri. Genom kloka val kan vi äta gott utan dåligt samvete. Glada grisar, kött från hela djuret och aldrig kött från hotade djurarter är bra tumregler.

Mer läsning

Annons