Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör något för Gysinge nu!

Kommunens verksamheter i Gysinge håller i stort sett på att utplånas. Dags att göra någonting, skriver Annemari Bergström, M.

Annons

Gysinges verksamhet håller på att försvinna! S, MP, No i Sandviken – dags att göra någonting.

I den politiska plattformen för åren 2010-2014 skriver S, MP och No, som styr i Sandvikens kommun, att hela kommunen ska leva. Just nu håller den södra delen av kommunen, Gysinge, i stort sett på att utplånas på verksamheter.

Majoriteten skriver vidare att ”de utvecklingsplaner som tagits fram i kommundelarna ska beaktas i kommunens fortsatta utvecklingsarbete”.

Nu är det sannerligen tid att beakta detta och sätta igång med utvecklingsarbete i den halva av Gysinge bruk som Sandvikens kommun fortfarande äger.

Ni skriver vidare i er politiska plattform att ”samhällsservice och möjlighet till företagande ska främjas”. Ja vi som bor i södra kommundelen, Österfärnebo och Gysinge, vill se vad som menas med dessa ord.

Den del av bruket, som såldes för några år sedan med företagsnamnet Gysinge Bruk (med privat ägare) har en länk på kommunens hemsida – www.Gysinge.se, där det beskrivs så här:

”I Gysinge behöver du inte välja mellan naturupplevelse, kultur och god mat. Här finns allt samlat sedan generationer tillbaka. Kombinera gärna en tur i nationalparken med besök i de små butikerna och på någon av Gysinges utställningar”.

Dessa formuleringar leder mest till ett förakt för vad som skrivits och det är angeläget att kommunen aktualiserar informationen tillsammans med ägaren av Gysinge Bruk.

Sandvikens kommun behöver en politik som är mera trovärdig i fortsättningen!

Annemari Bergström, M

landstingsfullmäktigeledamot och ordförande för Moderata Seniorer i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons