Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du stulit något min vän?

Annons

ingen bra metod för att få människor att göra som man vill. Tilliten mellan arbetsgivare och anställda urholkas och de missriktade åtgärderna riskerar att få direkt motsatta effekter. Och om avskräckningen tillämpas på rent fördomsfulla grunder kan resultatet bli precis så illa som i Norrköping, där verksamheten på kommunens och Myrornas gemensamma återvinningsstation för insamlade kläder skapat uppseendeväckande rubriker i veckan.

åtgärdsplacerade vittnar om kränkande hemgångskontroller. Personal från ett vaktbolag tar sig vidlyftiga friheter att visitera och ifrågasätta om kläder och personliga tillhörigheter verkligen är de anställdas egna och inte stulna från arbetsplatsen.

”Vi vill bara få dem att förstå att man inte gör så här, det finns ju folk som kommer från kulturer där man är tvungen att stjäla för att överleva”, säger Rolf Stark, som i skrivande stund ännu är ansvarig i kommunen för verksamheten, till Folkbladet.

ansvariga på kommunen och Myrorna som borde inse att man inte gör så här. Norrköpings kommun har nyligen beslutat att utöka antalet praktikplatser i verksamheten. Måtte inte samma bemötande med föreställningar om kriminella kulturer och uppfostring genom avskräckning drabba fler som sätts i arbetsmarknadspolitiska åtgärder så här i tider av lågkonjunktur.

Mer läsning

Annons