Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklam för Gästrikland

Annons

 Oavsett vad man tycker om melodifestivalen, monarkin och Idolhysterin så betyder skickliga ambassadörer goodwill och reklam för regionen
Sandvikens Malena Ernman är framgångsrik operasångerska. När mezzosopranen blev en av vinnarna vid lördagskvällens omgång av melodifestivalen betecknades det som en "skräll" av de två stora kvällstidningarna. Båda hade tippat att hon skulle slås ut direkt, i stället blev det förhandsfavoriterna som föll. Malena har sedan genombrottet sjungit på Operan och internationella scener. Hon är nog för avancerad för den folkliga musiksmaken trodde "experterna". Uppenbart fel, eftersom det var folkets telefonröstning som gav Malena, alltså kvalitet och professionalism, segern.
Nyss var det duktiga Alice Svensson från Hedesunda som genom att gå till final i "Idol" också satte Gästrikland på kartan för både unga och gamla.
Lägg därtill all uppmärksamhet Ockelbo fått nationellt och internationellt på sistone genom den blivande prins Daniel. En gratis marknadsföring som torde komma kommunen till nytta, alldeles oavsett vad man anser om monarkin som företeelse.
Landshövding Barbro Holmberg, själv svärmor Tiger Woods, och hennes länsstyrelse förstår nog vad goda ambassadörer betyder i form av goodwill för en region. Det är jättebra att Hälsingegårdarna sannolikt snart klassas av Unesco som världsarv, men när natur och kultur också kombineras med levande och positiva gestalter i nuet dras rimligen ännu fler blickar till regionen. Allt som kan bidra till att minska utrymmet för Jante i våra bygder måste vara varmt välkommet.

Mer läsning

Annons